Garderob

Hyr kostym till fest

Att hitta en snygg och billig kostym till en finare tillställning är näst intill omöjligt. Därför har nu fler män börjat hyra kostymer till speciella tillfällen. Det är nämligen inte lika lätt för männen som för kvinnorna att följa klädkoderna på fest.

Det blir allt mer populärt att hyra sina festkläder när man ska på en festlig tillställning som bröllop eller bal. På STs hemsida kan man läsa att det är speciellt populärt bland män att hyra kostym eftersom kostymen är ett dyrt inköp och man ofta inte använder den mer än ett par gånger i sitt liv. Det finns ett flertal olika ställen där man kan hyra sina festkläder och ett av dem ligger i Sundsvall. Här finns en massa maskeradkläder för den som vill hyra men det finns alltså även ”vanliga” festkläder som passar till alla finare tillställningar. En frack kan man hyra där för 750 kronor och en smoking för 500 kronor. Då ingår alla tillbehör som är nödvändiga till kostymen.

Mindre valmöjligheter

Att det är fler män som väljer att hyra sina festkläder än kvinnor beror som sagt mycket på att kostymer är så väldigt dyra och att man inte kan använda dem så ofta. Det beror även på att männen inte har en lika stor valmöjlighet som kvinnor har när det kommer till festkläder. Kvinnor har en mängd snygga klänningar att välja mellan i alla prisklasser och de behöver inte följa en klädkod på samma strikta sätt som männen. Männen och andra sidan måste ha just en frack om klädkoden lyder så och det finns inte direkt i några lågbudgetbutiker.

Följ klädkoden

Om man tänker att man kanske kan strunta i klädkoden för att komma undan med ett billigare klädalternativ, tänker man fel. Klädkoden finns på olika tillställningar, inte för att ställa till det för gästen, utan faktiskt tvärtom. Den finns för att alla gäster ska veta hur de ska klä sig och undvika att komma till festen för överklädd eller underklädd, skriver Expressen.