Skönhet

Nu är det männens tur att vara hårlösa!

pexels-photo-58050Det har genom årens lopp varit kvinnornas grej att hålla kroppen hårlös, medans idealet för män snarare varit att ha massor av hår. Men, så är det inte riktigt längre, och faktum är att många överlag tycker att det är osexigt med kroppsbehåring på män, förutom skägg då. Dessutom är det också så att många män lider av generande hårväxt som har dålig inverkan på självkänslan.

Många tycker faktiskt att det är väldigt oattraktivt med män som har mycket kroppsbehåring och inte ansar eller gör något åt det. Nu har det dessutom blivit mer accepterat med hårborttagning för män, vilket inte ansågs som manligt förr i tiden. Så alla män lider av generande hårväxt – det nu dags att ta tag i det en gång för alla!

Socialt accepterat att ta bort hår för män

Förr i tiden var det inte lika accepterat för män att ta bort generande hårväxt på exempelvis bröstet eller ryggen. Men idag har det äntligen ändrats. Allt fler män bokar tid på salonger för att ta bort det som får dem att få sämre självförtroende och självkänsla. Med skäggets framfart så blev det plötsligt fler och fler män som blev mer måna om sitt utseende, vilket är superbra. Det är inte rätt att bara tjejer ska få besöka salonger. Det är verkligen på tiden att män vågar sig in i skönhetssalongerna eller hos klinikerna som erbjuder permanent hårborttagning med laser. Trivs man inte med sin hårväxt är det självklart att man ska kunna göra något åt det, utan att bli skrattad åt.

Hur hårig får en man egentligen vara?pexels-photo-26721-medium

I en artikel från HD kan man läsa om vissa ser det som att det blivit ett krav för män att vaxa bringan eller liknande. Men det perspektivet finns inte här, snarare att det är bra att man idag i allt större utsträckning som man kan få vara mån om sitt utseende om man själv vill. I artikeln ställs frågan om hur håriga män egentligen får vara, och det presenteras en undersökning där kvinnor tillfrågats om mäns kroppshår. I undersökningen menade 48 procent av kvinnorna på att de tyckte att hår på bröstet är okej, och många tyckte också att det var sexigt med kroppsbehåring. Sedan fanns det också såklart kvinnor som i undersökningen svarade att de pushade sina män att raka sig. Hår på bröstet har länge varit en vedertagen symbol för manlighet, men så är det inte längre. Idag gäller snarare mentaliteten att man får vara hårig om man vill, på samma vis som det är helt okej att ta bort sitt kroppshår om man vill det.

Uppträdde med att raka rygghår

I Dagens Nyheter kan man läsa en ganska annorlunda historia om Larry. Han ansåg sig att ha en så speciell och stor hårväxt på ryggen att han bestämde sig för att uppträda inför publik när han rakade sin rygg. Detta gjorde han på en festival, där han klev upp på scen och sa till publiken att alla skulle ta vara på sina talanger. Men, vill man inte ta sitt rygghår till denna typ av oväntade höjder så är det såklart helt okej.