Skönhet

Se yngre ut med bra hudvård

Det är många olika faktorer som spelar in för en välmående hy. Mycket handlar om hur kroppen mår på insidan samtidigt som man kan hjälpa till med rätt hudvårdsprodukter.

manPrecis som man skriver på Hälsoliv är det bevisat att det är dina egna livsval som är en avgörande faktor för hur din hy mår. Självklart kan man påverka med hjälp av hudvårdsprodukter från till exempel Hudoteket.se, men den största påverkan på hyn har faktiskt insidan av din kropp. Äter du rätt, skyddar dig från solen, dricker tillräckligt mycket vatten och sover ordentligt varje natt kommer du tydligt kunna se hur din hy får lyster.

Noggrannhet vad gäller rengöring av huden är också väldigt viktig. Tränar du med smink, inte prioriterar en dusch direkt efter träningen eller inte tvättar ansiktet på kvällen kommer du kunna se orenheter i hyn efter några dagar. Var därför noga med att använda hudvårdsprodukter som är anpassade efter just din hudtyp för bästa möjliga resultat. Tänk även på hur viktigt det är att inte stressa för mycket. Stress ökar nämligen chanserna för att acne bildas.

Så slipper du rynkor

Även om hyn mår bra finns det många livsval som kan påverka chansen till rynkor. Solar du mycket, och speciellt om du bränner dig, ökar chansen för rynkor avsevärt. Vissa hudläkare säger att du slipper rynkorna om du sover på rygg. All press och gnidande mot kudden varje natt skadar huden vilket bildar rynkor med tiden.

Men det som påverkar hyns åldrande allra mest är rökning och solning. Om man röker under en stor del av sitt liv adderar man minst tio år till sin hy. Blodtillförseln i hyn blir sämre av nikotin som gör att det blir brist på syre i blodkärlen. Detta betyder att hyn kommer åldras i förtid, skriver Veckorevyn. Samma sak gäller solen och allt solande, speciellt solarium. Samtidigt som chansen för fler rynkor ökar har man även mycket större risk för att bli drabbad av cancer.

Det gäller helt enkelt att ta rätt livsval om man vill ha en fin och välmående hy. Se till att kroppen mår bra, att huden är ren och att du inte väljer nikotin och sol. Då kommer du kunna hålla din unga hy längre än någon annan.