Skönhet

Allt fler män gör skönhetsbehandlingar

Allt fler människor väljer att göra någon form av skönhetsbehandling. Tidigare var det bara kvinnor som gick i de banorna men nu på sistone har det även ökat hos männen. Det är alltså inte bara kvinnor som tänker på sitt utseende utan även männen vill se bra ut. Det sägs att var tionde patient är en man som gör någon form av skönhetsbehandling i Finland. Det går att se en ökning av antalet män som gör skönhetsbehandlingar även i de nordiska länderna, inklusive Sverige.

Det finns många skönhetsingrepp som män är intresserade av. En av de vanligaste behandlingarna hos män är både botox och fillers som är till främst för att reducera rynkor samt fylla ut ansiktet. Ett annat väldigt vanligt skönhetsingrepp hos män är hårtransplantation, som har blivit allt populärare i vår moderna tid. Varför inte odla nytt hår där du har tappat hår när möjligheten finns?

Varför väljer män att göra skönhetsbehandlingar?

Det finns många anledningar till att män gör skönhetsbehandlingar. En av dessa är att män helt enkelt vill förbättra sitt utseende men även för att de tänker att det kan öka deras chanser att få ett jobb. Det har alltså inte bara betydelse om de faktiskt kan sitt jobb utan utseendet spelar stor roll på ett jobb. Det kan handla om män som är runt 40-årsåldern.

För att förbättra sitt utseende kan botox/fillers göras. Botox-/fillerinjektioner kan reducera rynkor. Fillers fyller upp rynkorna och ger ansiktet mer volym medan botox slappnar av musklerna, vilket i sin tur reducerar rynkor. Botox/fillers kan göra att personen ser yngre ut. Många män i åldrarna 35-50 år gör botox-/fillerbehandlingar.

Sedan finns det många män som väljer att operera sig och då handlar det om exempelvis ögonlocksoperationer, näsoperationer och fettsugningar. Det finns många som till och med funderar på att göra bröstförminskningar.