Skönhet

Så får du ditt hår tillbaka

Att tappa hår som man kan vara psykiskt påfrestande. Det kan vara negativt för den egna självbilden. Men det finns behandlingar som kan vara till hjälp.

För många män är håret en viktig del av utseendet. Ibland kan män drabbas av håravfall som kan vara traumatiskt oavsett orsak. Om du har drabbats av att hårfästet börjar krypa uppåt eller fått kala fläckar på hjässan kan du ha drabbats av håravfall. Det finns dock behandlingar som kan påverka hårväxten som gör att du får håret tillbaka. Att genomgå en hårtransplantation eller göra hårimplantat är ett alternativ som många väljer. Hos https://www.85kliniken.se/hartransplantation/ kan du göra en hårtransplantation och få tillbaka ditt underbara hår. De är en världsledande klinik som har specialiserat sig på att göra skonsamma hårtransplantationer som ger ett naturtroget resultat. Den stora fördelen med att göra en hårtransplantation är att du kan må psykiskt bättre och slipper tänka på avsaknaden av hår.

Håravfall kan orsakas av sjukdom eller vara ärftligt

Håret är viktigt för många människor och har social betydelse. Att drabbas av håravfall kan ge en negativ påverkan på den egna självbilden men också uppfattningen om det egna utseendet. Håravfall är ofta genetiskt betingat. Ärftligt håravfall är inte farligt och inget som du behöver behandla om du inte vill. Men det kan finnas andra orsaker till håravfall som inte är ärftliga. Sjukdomar och hormonrubbningar är sådant som kan orsaka att håret faller av. Om du får fläckvist håravfall kan det vara en sjukdom. Du bör söka vård om du tappar hår och känner dig sjuk eller tappar väldigt mycket hår. Om du tappar hår och hårbotten är öm, irriterad och röd bör du också söka vård. Det finns en del receptfria läkemedel som du kan testa om du har måttligt håravfall.

Motverka håravfall

Det finns några saker som du kan testa för att förebygga ditt håravfall. En varierad och sund kost som är fylld av grönsaker, frukt, fullkorn och andra näringsrika livsmedel kan fördröja håravfall. Försök att hålla dig borta från sötsaker och näringsfattig mat. Att dricka mycket vatten är också bra. Se även till att du får i dig tillräckligt med vitaminer, kosttillskott kan ibland vara bra att ta. Att inte stressa och motionera kan också vara bra att tänka på.