Skönhet

Manlig skönhet på modet

Något som blir allt mer trendigt är att ta hand om sig själv och sitt yttre som man – och hösten 2016 är verkligen vad man kan kalla ”männens höst” när det kommer till skönhet.

man-skonhet-hyOm man som man vill ha det senaste inom skönhetsvård är det definitivt Sliqhaq.se som man ska klicka sig vidare till, speciellt hösten nu 2016. Vad som sägs är nämligen att när det kommer till skönhet och skönhetsvård så är det verkligen männens hös i år. Till Sveriges Radio säger exempelvis Viktor Sandberg, som är frisör och stylist, att trenden nu verkligen går åt männens håll och att det som gäller är att vara välvårdad – i ett helhetspaket. Det innebär att mannen ska vara groomad i skägget, ha en välklippt frisyr och också ta väl hand om sin hy för att skapa den perfekta looken för att vara som trendigast. Vad han också säger är att ”det där med att det ska se ut som att det inte är fixat är yesterday” – något han har helt rätt i!

Naturligt att vara välvårdad

Det senaste för året är alltså att mannen, precis som kvinnan, också han ska vara välvårdad och fin. Något som går att ordna på fler än ett sätt. I till exempel svenska YLE skriver man om hur det numera även är naturligt för män att bära smink om de så önskar, dock kanske inte på samma sätt som en tjej sminkar sig. Är man kille bör man fokusera på att lägga en fuktkräm, dölja mörka partier med concealer och sedan fäst med puder – enkelt, helt enkelt. Men om man inte vill vara sminkad men fortfarande vara naturligt välvårdad som man, vad ska man då fokusera på? Sin grooming såklart. Och det är något som tidningen Cafe har de bästa tipsen för och enligt dem ska man börja i följande enkla steg för att navigera i djungeln av skönhetsprodukter:

  • man-rakarKolla dig i spegeln – när du rakar dig är det lätt att missa lite strån här och där, så ta en ordentlig titt i spegeln som gärna får ha förstoring så ser du till att det blir snyggt.
  • Hitta din egen trend – bara för att något är trendig eller på modet behöver man inte följa efter, testa på och kolla runt lite för att hitta en stil och en look som passar dig, din ansiktsform och personlighet.
  • Våga använda produkter i skägget – när det kommer till rakning är män ganska fega av sig, de rakar och duttar på lite aftershave och sedan är det klart, men vad man glömmer då är själva skägget som också behöver lite omvårdnad. Ta i lite olja för att återfukta med också för att få stråna att ligga snyggt och gör att hela du ser välvårdad ut.