Skönhet

Männens vanligaste skönhetsbehandlingar

Skönhetsindustrin är inte längre något som är avsett endast för kvinnor. Idag är det mer än vanligt att se män komma in och ut från skönhetsklinikerna, både efter smärre och större ingrepp. Men vilka är de vanligaste skönhetsbehandlingarna för män?

På Lifetime Clinic ser man en stadig tillströmning av manliga kunder som vill fixa till sig lite här och var. Det kan dock röra sig om betydligt mer än bara en botoxinjektion eller en ansiktsmask. Många vill gå steget längre och göra en hårtransplantation eller dylikt.

manlig hudvårdEfterfrågade skönhetsbehandlingar för män

Så, vad är då de vanligaste skönhetsbehandlingarna som män ber om att få utförda? Många män tänker inte på att göra sig snyggare på samma sätt som kvinnor genom att de vill förändra sitt utseende alltför mycket. Vad de däremot tänker på är att ta bort synliga skavanker som ansiktsvårtor, manbröst och fula ådernät i ansiktet. Dock har allt fler botoxbehandlingar också blivit bokade av män. Och även fillers som fyller ut läppar och kinder har blivit vanligare.

Ansiktskrämer för män

Med tiden har även manlig hudvård blivit vanlig. Den manliga hudvården inbegriper alla typer av groomingprodukter från skäggolja till ansiktskräm och after shave. Även manlig hårvård och styling kan innefattas inom grooming. När ekologi och hållbarhet har gjort stor inverkan på vilka produkter vi använder, har detta tänk också letat sig in i manlig hudvård. Märken som Bulldog, Jack Black och King of Shaves är vanliga samtidigt som de får alltmer konkurrens från nytillkomna varumärken.

Hur ser samhället på manlig skönhetsvård?

Förr i tiden var manlig skönhetsvård synonym med fjolligt. Den tiden är långt borta. Idag är det helt naturligt och till och med uppskattat att män lägger ned både tid och pengar på sig själva. Det går också att se fler och fler barbershops i städerna som enbart fokuserar på männens välmående.