Skönhet

Skäggolja är vård på flera plan

Hudvård och skäggvård går hand i hand. Tar du väl hand om ditt skägg vårdas huden också. Skäggolja är en viktig detalj för skötsel och hygien. Den bidrar inte bara till ett snyggt och mjukt skägg – den bidrar till att avlägsna bakterier och eventuell svamp som kan uppkomma i skägget.

 
Barberstolen har varit het ett tag nu. Förutom att trimma skägget väljer många också att vårda skägget precis som den vård den är värd. Ett populärt tillskott är skäggolja– i serien av skäggvård. Det finns flera processer att följa. Inte minst i produkter, men också i skötsel. Det är alltifrån skäggbalsam till särskilda krämer. Enligt nwt.se är manlig skönhet större än någonsin. Det har blivit en aktivitet att göra tillsammans med polarna som uppmuntras. Det kan vara en kombination av att kändismän har synliggjort manlig skönhetsvård och en dialog om naturlighet. Manlig skönhetsvård omfattar killar i alla olika åldrar och samhällsklasser idag vilket är en rolig samhällstrend. Det främjar också alternativa sätt att umgås på. Välansade helskäggiga cyklister är en annan grupp som delar den naturliga retoriken. Det kan vara en tröst bland det missnöje som finns i fråga om att vara en skäggbärande cyklist som dn.se skriver om.

 

Skönhetsvård – skägg och hud

 

Skäggtrenden är befäst. Här för att stanna. Det har varit en trend då många tyckte det var kul att testa hur långt skägg de kunde få. Idag har dock de flera både provat och hittat sin rätta längd. Nu handlar det mer om hur du vårdar skägget anpassat till dina hårstrån och även din hudtyp som cafe.se skriver om. Förutom att sköta om skägget är det givetvis väldigt viktigt att ta hand om huden generellt sätt. Dels genom att rengöra ansiktet både morgon och kväll, dels genom att använda återfuktande produkter. Använd till exempel inte vanlig tvål för rengöring – det torkar ut huden. Har du däremot oljig hud behöver du inte använda lika mycket hudkrämer som är fuktande. Du ska dock vara försiktig med att använda produkter som tvättar bort alltför mycket och istället torkar ut huden. Det gäller att hitta en balans. Oftast är produkter med alkohol och tvål uttorkande. Det viktigaste är att tvätta ansiktet regelbundet. Det motverkar uppkomsten av finnar och kvisslor. Men det förutsätter att du använder rakhyvlar och rakmaskiner som är rena. Bakterier kan annars tränga in i huden om du har en finne som du råkar skära – upp i samband med rakning. Bakterier finns utanför badrummet också, vilket kan vara bra att tänka på. Tänk på att göra rent telefonskärmen och byta örngott regelbundet. Rengör alla ytor huden kommer i kontakt med så gott det går, som svenska.yle.fi skriver om.

Tips & råd

  • Raka dig längs hårväxten och inte mot. Särskilt om du lämnar kvar lite stubb. Hårstråna blir starkare då och kan fastna under det översta hudlagret.
  • Håll huden fuktig. Hårstråna får då svårare att bryta sig genom smutsig och död hud – speciellt när luften är väldigt torr under en längre tid.
  • Ren och återfuktad hud försvårar irritation. När huden är fuktig kommer stråna lättare igenom överhuden.