Garderob

Mjukisbyxor – okej eller ej?

I många år har mjukisbyxor på män setts som något lite skabbigt och som man bara har om man slöar hemma. Men den senaste tiden har mjukisbrallorna gått från fula till trendiga och nu verkar det vara okej att gå med dem till och med på krogen.

På op.se kan man läsa att ÖFKs fotbollslag kom med i fotbollsallsvenskan för ett par månader sedan och skulle fira det med att gå på krogen på Stureplan i Stockholm. Många av spelarna blev dock nekade i dörren för att de hade på sig mjukisbyxor, vilket man tydligen inte fick ha på krogen i Stockholm. Nu går dock Daniel Lindström, modechef på tidningen Café, ut och försvarar ÖFK. Han säger att det är generalfel och en pinsam tabbe av krogen eftersom mjukisbyxor är bland det trendigaste man kan bära just nu. Lindström säger att modet just nu är väldigt influerat av sport och att de flesta kända märken har mjukisbyxor i sina kollektioner.

Sköna byxor hett

Visst kanske inte fotbollsspelarna hade mjukisbyxor från de allra hetaste märkena men det har blivit allt mer trendigt att ha sköna och mjuka byxor på sig, oavsett vilket märke. Exempelvis är det många män som börjat anamma den så kallade haremsbyxan och den ses på allt fler både på träning och till vardags. För att köpa haremsbyxor herr kan man bland annat besöka en sajt som specialiserar sig på just sådana sköna byxor.

Ger status att sticka ut

Om inte annat kan det vara bra att ha mjukisbyxor ibland för att sticka ut ur mängden. I Göteborgs-Posten kan man läsa att en person kan höja sin status genom att bryta mot normen om det görs i en lagom dos vid rätt tillfälle. Ett exempel är att om man går in i en lyxaffär med träningskläder ser butikspersonalen oftare en som en potentiell kund än om man går in i kostym. Att man går in med träningskläder tyder på att man har självförtroende och med stor sannolikhet är en kändis eller en annan inflytelserik person.