Garderob

Välfyllda garderober så in i Norden

Har du funderat på det här med svenska förvaringslösningar? Vi har både Ikea och Elfa som tillverkar hyllor, garderober och andra typer av förvaring. Kan det ha något att göra med att vi har mycket i våra garderober?

Elfa, som ju tillverkar smarta vägghyllor och garderober, har gjort en undersökning där de frågat invånare i fyra av de nordiska länderna om deras garderober. Resultatet blev Förvaringsrapporten 2016. Sammanlagt tillfrågades strax över 4000 personer.

Det mest intressanta resultatet, ur ett svenskt perspektiv, är att 9 av 10 svenskar svarade att de har mer kläder och skor än de behöver. Samtidigt svarade 8 av 10 att de hade haft känslan av att inte ha något att ta på sig. Även i Norge, Danmark och Finland uppgav respondenterna att de hade mer kläder än de behövde, men att dessa kläder sällan var de plagg som de upplevde att de behövde. Kläderna tog dessutom mycket plats.

Svenskarna hade flest plagg som de inte använde regelbundet: hela 86 % uppgav att det var på detta sätt. I Danmark var det 75 % som hade samma problem. Det är naturligtvis bättre (grattis Danmark!) men fortfarande mycket högt.

Det är också flest svenskar som har känt att de inte har något att ta på sig: 81 %. De som känt så mest sällan är norrmännen: 69 %.

I genomsnitt äger svenskarna som deltog i undersökningen

  • 11 par byxor
  • 21 tröjor
  • 11 par skor
  • 8 väskor

Mer om undersökningen, och grafik, finns här: http://www.kingmagazine.se/artiklar/nyheter/20160222/svenskar-har-nordens-mest-oversvammade-garderober.